Propada Štilićev transfer u Gladbach?

Aston Villa odustala od Michaela Bradleya

Propada Štilićev transfer u Gladbach?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić nalazi se na meti Borussije iz Moenchengladbacha, ali taj je transfer nakon posljednjih dešavanja ipak doveden u pitanje.

Naime, ekipa Borussije iz Moenchengladbacha već je neko vrijeme zainteresovana za našeg reprezentativca i člana poljske ekipe Lecha iz Poznana. Međutim, Gladbach je čekao da se realizira transfer američkog internacionalca Michaela Bradleya u Aston Villu kako bi imao dovoljno novčanih sredstava za Štilića.

Međutim, dolaskom Alexa McLeisha na klupu tima iz Birminghama, u Aston Villi su odlučili da ipak ne otkupe ugovor Bradleya, koji je proveo proveo prošlu sezonu na pozajmnici na Villa Parku.

Aston Villa je trebala Moenchengladbachu za Bradleya platiti 3,5 miliona eura, a Borussija bi od toga dva miliona izdvojila za dovođenje Štilića, a ostatak bi išao na transfer Dušana Đorića iz Zuricha.

Kako sada stoje stvari, Bradley će se vratiti u Gladbach, koji neće dovoditi pojačanja, s obzirom da za njih nemaju novaca.

"Pokušavamo telefonom stupiti u kontakt sa Michaelom. Ukoliko se ne nađe drugo riješenje, on će se vratiti u Moenchengladbach, jer sa nama ima još godinu dana ugovora", rekao je spoertski dirketor Borussije Max Eberl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.