Propali pregovori Maradone i Blackburna

Roversi odustali od Argentinca i zaposlili Berga

Propali pregovori Maradone i Blackburna

A. Haznadarević

Engleski drugoligaš Blackburn je pronašao rješenje na klupi, te će Ericka Blacka za klupskim kormilom naslijediti Henning Berg.

Iako je uprava ovog kluba bila u poodmakloj fazi pregovora sa legendarnim Armandom Maradonom, na kraju je ipak odlučeno da se zadatak povratka u Premiership povjeri bivšem igraču Roversa.

 

Norvežanin je sa uspjehom dugi niz godina nosio dres ove momčadi, sa kojom se čak okitio i naslovom prvaka 1995. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Maradoni je tako nakon propalog odlaska u Kinu, u nepovrat otišla još jedna opcija, a posljednji klub koji je vodio bio je Al Wasl iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čija uprava mu je zbog loših rezultata uručila otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti