Propao transfer Nurkovića u Wislu
Adis Nurković

Poljaci htjeli proći jeftino

Propao transfer Nurkovića u Wislu

Transfer reprezentativnog golmana BiH Adisa Nurkovića u Wislu iz Krakowa je definitivno propao, nakon novih zahtjeva poljskog kluba. Nurković se, zajedno sa posrednikom pri transferu Hadisom Zubanovićem, nije uspio dogovoriti sa Wislom.

Nurković se nalazio na pripremama Wisle, gdje je dobio same pohvale, ali je poljski klub spustio dogovorenu cijenu. Nurković i Zubanović su i na to pristali, ali su Poljaci, nakon što je Nurković obavio i ljekarske preglede, još jednom snizili dogovorenu brojku.

„Nismo htjeli ići ispod cijene. Ono što je najvažnije, Nurković je odlično obavio svoj posao tokom probe u Wisli, ali je ekipa iz Krakowa u dva navrata pokušala oboriti cijenu, a na to nismo mogli pristati. To je sve normalno u svijetu fudbala. Nismo htjeli ići ispod cijene, jer Adis ima još nekoliko ponuda iz inostranstva, a jedna dolazi i iz Bundeslige“, rekao je za SportSport.ba Hadis Zubanović.

Kako saznaje SportSport.ba, ukoliko se Nurkoviću ne ostvari ovog prelaznog roka transfer u inostranstvo, postoje izgledne šanse da ovaj golman karijeru nastavi u jednom od renomiranih bh. fudbalskih premijerligaša. Kako nezvanično saznajemo, Nurković bi u tom slučaju karijeru mogao nastaviti u sarajevskom Željezničaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.