Prošao dalje u Kupu, pa dobio otkaz poslije utakmice

Neobičan, ali opravdan potez Las Palmasa

Prošao dalje u Kupu, pa dobio otkaz poslije utakmice

Las Palmas je u srijedu navečer izborio plasman u osminu finala Kupa Kralja, ali je nepuna 24 sata nakon završetka utakmice smijenio trenera Paka Ayestarana.

Ayestaran je dobio otkaz zbog loših rezultata koje je imao na klupi Las Palmasa, koji igra katastrofalnu sezonu. Čak je i u srijedu njegov tim poražen kod kuće sa 3:2 od Deportiva, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču rezultatom 4:1.

Pako Ayestaran je izgubio sedam od devet utakmica sa Las Palmasom, pa su mu se čelnici kluba odlučili brzo zahvaliti na saradnji.

"Nismo planirali ovako brzo promijeniti trenera, ali situacija je takva da moramo hitno pronaći alternativu. Imamo 24 ili 48 sati da to učinimo", rekao je predsjednik Las Palmasa Miguel Angel Ramirez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da je vodstvo Las Palmasa još tokom vikenda donijelo odluku da smijeni Ayestarana, koji je nedavno ispisao historiju La Lige sa 13 uzastopnih ligaških poraza na klupama Valencije i Las Palmasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi