Prošao je "famozni" 30. juni: Niz zvučnih imena iz Premijer lige od danas i zvanično slobodni igrači

Traže novi klub

Prošao je "famozni" 30. juni: Niz zvučnih imena iz Premijer lige od danas i zvanično slobodni igrači

A. Čaušević

Kako mnogi igrači širom Evrope tako i oni iz Premijer lige BiH sa slobodnim papirima od danas i zvanično mogu lično odlučiti šta dalje sa svojom karijerom.

Određenom broju provjerenih i zvučnih imena, barem za bh. standarde, posljednjeg dana prošlog mjeseca istekli su ugovori te su sada slobodni u izboru nove sredine.

Uzimajući u obzir da se uglavnom potpisuju ugovori na jednu sezonu mnogi fudbaleri su tokom ljeta obično primorani tražiti novi klub.

Slobodne papire ima zaista nekoliko igrača koji su na neki način i obilježili posljednju dekadu u najjačem rangu bh. fudbala.

U uži krug najboljih "besplatnih" igrača sigurno spadaju Almir Bekić i Emir Halilović koji su prošle sezone sa FK Sarajevo osvojili duplu krunu.

Odriješene ruke u izboru nove sredine imaju i prekaljeni golmani Luka Bilobrk i Irfan Fejzić koji trenira sa Željezničarom, ali je neizvjestan njegov ostanak na Grbavici.

Slobodan igrač je i Antonio Vidović, najbolji strijelac Slobode iz prošle sezone, ali i Samir Bekrić, jedan od najtrofejnijih igrača u Premijer ligi.

U grupu odličnih igrača sa slobodnim papirima može se uvrstiti i Abid Mujagić koji je nakon odličnih igara u Mladosti imao kratkotrajnu avanturu u Zrinjskom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denis Čomor praktično deset godina igra na premijerligaškim terenima. Obzirom da je promijenio šest različitih klubova u bh. eliti može i poprimiti epitet "ptice selice". Prošlu sezonu je nastupao za Tuzla City, a da li će potpisati za sedmi klub u Premijer ligi saznat ćemo u narednom periodu.

Obzirom da nova sezona Premijer lige počinje 20. jula spomenuti, ali i ostali igrači sa slobodnim papirima će nastojati da do tada riješe svoj status.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi