Prosinečki: Ako ga je Barca uzela, Halilović sigurno vrijedi

Legenda hrvatskog fudbala o Alenu Haliloviću

Prosinečki: Ako ga je Barca uzela, Halilović sigurno vrijedi

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki komentirao je prelazak mladog Alena Halilovića iz zagrebačkog Dinama u Barcelonu. 

"Mali Halil sigurno je jedan od najtalentiranijih igrača ne samo ovdje već i u Europi. Ako je Barcelona odlučila da je to taj igrač koji može nešto dati za taj klub u budućnosti onda je to velika pohvala i za 'malog' i za hrvatski nogomet", rekao je Prosinečki za Media servis.

Nekadašnji veznjak Real Madrida i Barcelone objasnio je kako izgleda i kakav je osjećaj kad tako veliki klub želi za tebe iskrcati gomilu eura.

"Sigurno će mu imponirati to sve. Daj Bože da odmah igra i da to bude sve kako treba, a to neće biti ni malo lako. Ali čim su oni procijenili da je on taj - onda je on to i zaslužio, bez daljnjega", kaže Prosinečki i dodaje:

"Ne mogu sad biti baba Vanga pa reći on će igrati ili neće. No, sigurno neće biti lako jednom mladom igraču koji će tek napuniti 18 godina. On je talentiran i bit će jednog dana okosnica naše reprezentacije".

Nekadašnji trener Crvene zvezde i Kayserispora napravio je paralelu između Halilovića i Luke Modrića koji danas sa dosta uspjeha igra za Real Madrid. 

"Svatko ima svoj put ali kvaliteta, ako je imaš, mora izaći na vidjelo. Modrić je prošao daleko teži put. Od BiH lige, preko Dinama i Tottenhama stigao je do Kraljevskog kluba. On je to sve izdržao i na kraju je pokazao da je sad jedan od najvažnijih igrača Reala iz Madrida. Halilović će sigurno morati puno raditi, ali neosporno je da on ima kvalitetu."

Iako je zaludio pola Evrope mladi Halilović još uvijek nema mjesto u A reprezentaciji Hrvatske. Prosinečki je još jednom ponovio da je Halilović nesumnivi talent, ali da još nije dosegao nivo da igra za reprezentaciju. 

"Rekao sam u jednom trenutku, što su neki krivo protumačili, da on još nije za 'A' reprezentaciju. Da nije talent, da neće biti - tko to kaže? Ja samo govorim ono što je sad i kako ja to vidim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.