Prosinečki u SAD vodi 20 igrača
Novi selektor već za nekoliko sedmica ima prva velika iskušenja. Slijede dueli sa dobro poznatim selekcijama

Prosinečki u SAD vodi 20 igrača · Saznajemo

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem januara će odigrati prijateljske susrete protiv SAD-a i Meksika. Biće to debi na klupi novog selektora Roberta Prosinečkog, a hrvatski stručnjak će put Sjedinjenih Američkih Država krenuti sa 20 fudbalera.

Prosinečki će vjerovatno u SAD-u računati samo na igrače iz Premijer lige BiH. Kako saznaje SportSport.ba, spisak će biti sačinjen od 20 fudbalera, a na sastanku će se odlučili hoće li putovati 18 fudbalera i dva golmana ili će se Prosinečki ipak odlučiti da povede trojicu čuvara mreže.

Konačna odluka biće donijeta sutra nakon sastanka u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. Novi selektor A tima će imati veliku podršku selektora mlade selekcije Vinka Marinovića koji će biti ključan čovjek u sastavljanju spiska.

Marinović će također biti u proširenom stručnom štabu Roberta Prosinečkog na putovanju u SAD-u, gdje će se naša selekcija suprostaviti domaćoj selekciji i Meksiku.

"Sutra ću održati u Zenici sastanak sa Prosinečkim i tada ćemo znati više stvari. Nemamo trenutno planiran spisak, vidjećemo sutra ko može ići, ko ne. Moja obaveza je da pomognem i dadnem sve moguće informacije, a selektorova naravno zadnja. Znamo da će naši protivnici biti u jakim sastavima, a mi ćemo ići vjerovatno sa igračima iz Premijer lige", kazao je selektor U-21 reprezentacije BiH Vinko Marinović za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč je na rasporedu 28. januara u Los Angelesu protiv Amerikanaca, dok će tri dana kasnije biti odigran i meč sa Meksikancima, našim starim znancima. Biće ovo četvrti duel sa ovom selekcijom, a iz prethodnih duela imamo jednu pobjedu i poraz.

Sa Amerikancima smo igrali jednom i poraženi smo na Koševu rezultatom 4:3.

Top Komentari

Semir Rahmanović
Jos jedan ovan dosao da pase nase pare kao i damir mulaomerovic :(
3 39
mirabel
Nadam se da će pozvati Medunjanina i Hušidića koji igraju u Americi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi