Proslavama golova dirnuli u srce cijeli svijet, a sada bi mogli biti kažnjeni

Da li će se to stvarno desiti

Proslavama golova dirnuli u srce cijeli svijet, a sada bi mogli biti kažnjeni

E. Oštraković

Prošlo kolo u Bundesligi obilježili su protesti igrača protiv rasizma i policijskog nasilja.

Određeni broj igrača odlučio je da proslave svoji golova posveti upravo ovim stvarima, ali sada se suočavaju sa mogućim kaznama.

Tako će sve što su oni uradili u proteklom kolu biti istraženo od strane ljudi koji su zaduženi za to u Bundesligi.

Nakon što je Amerikanac Floyd brutalno ubijen od strane policajca, nekoliko igrača odlučilo je da reaguju na sve to na svoj način.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Weston McKennie i Achraf Hakimi nosili su traku na ruci sa porukom "pravda za Georgea", dok su Marcus Thuram i Jadon Sancho na svoj način posvetili proslavu gola upravo njemu.

Ovim potezom dirnuli su u srce cijeli svijet, ali sada bi mogli biti kažnjeni, te ostaje da vidimo kakva će odluka na kraju biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi