Prošle su dvije decenije od kultne scene: Collina otkrio šta je tada rekao uzdrmanom Kouffuru

Štoper Bayerna je bio izvan sebe

Prošle su dvije decenije od kultne scene: Collina otkrio šta je tada rekao uzdrmanom Kouffuru

A. Čaušević

Manchester United i Bayern su 1999. godine odigrali najškontnije finale Lige prvaka u historiji ovog takmičenja.

Iako su prošle dvije decenije ludi preokret Crvenih đavola se još uvijek pamti. Bavarci su vodili golom Marija Baslera, ali su Teddyi Sheringham i Ole Gunnar Solskjaer u sudijskoj nadoknadi slomila srca Nijemcima i donijeli veliku radost svojim navijačima.

Taj susret je sudio tada najbolji arbitar svijeta, Pierluigi Collina. Scena kako Italijan kako tješi igrače Bayerna nakon drugog gola Uniteda još se nezaboravlja.

Collina se prijestio rečenice koju je rekao Samuelu Kuffouru. Štoper je bio u očajnom stanju, nije znao za sebe, plakao je, udarao rukama teren u nevjerici šta se desilo.

"Igrala su se posljednja dva minuta. Vidio sam klupu Bayerna kako se sprema da proslavi pobjedu, srećne navijače spremne da ulete na teren i proslave osvajanje Lige prvaka sa igračima, a onda je Manchester United postigao dva gola za dva minuta i potpuno preokrenuo rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nikada neću zaboraviti tribinu sa engleskim navijačima i buku koju su stvorili, kao rika lavova i sa druge strane potpuni muk na tribini sa njemačkim navijačima, kao na sahrani. I dok su Unitedovi igrači histerično slavili pobjedonosni gol, vidio sam igrača Bayerna kako očajnički pada na zemlju, potpuno slomljen. Prišao sam mu i sve što sam mu rekao je: ustaj i bori se, ima još 20 sekundi do kraja.

U tom momentu sam vidio pravo lice fudbala: život i smrt na jednom stadionu. Ljude koji slave kao ludi i ljude razočarane do smrti", ispričao je Collina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Plakao sam taj dan bio sam dijete ali i dan danas navijam za Bayern. Bayern im je vratio onda u vise navrata. Necu nikad zaboravit go Ivice Olici ili onaj volej Robbena, MIA SAN MIA
13 2
MaxBavarac
Tad sam imao 9 godina i rekao sam sebi,ko ovdje pobjedi navijat cu za njih citav zivot,a kao sto se zna,Bayern je vodio 90 minuta i moje srce je vec bilo osvojeno.Preokret nista nije donijeo,samo jos vecu zelju da navijam za najbolji tim na svijetu trenutno.mia san mia Bayern PS.pusi ga ****ni celo 20 sekundi...
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi