Prošlo je 17 godina od najveće bure u svlačionici Manchester Uniteda: "Svi su bili šokirani"

Taj događaj obilježio je i kraj jedne ere

Prošlo je 17 godina od najveće bure u svlačionici Manchester Uniteda: "Svi su bili šokirani"

A. Čaušević

Ponekad neki nenamajerni potez ili slučajna greška za posljedicu mogu imati dosta toga. To se desilo Manchester Unitedu 2003. godine.

Prije 17 godina na Old Traffordu je okončana jedna era. "Krivac" za to je Sir Alex Ferguson, a redove Crvenih đavola je napustio David Beckham.

Nakon što je United izgubio od Arsenala u FA Cupu legendarni Škot je u svlačionici šutnuo kopačku i razbio arkadu tadašnjoj velikoj zvijezdi i jednom od najboljih igrača.

Toj burnoj sceni u svlačionici prisustvovao je i Mikael Silvestre koji je za FourFourTwo ispričao detalje šta se dešavalo.

"Bio sam tu. Svi su bili šokirani, ali takve stvari se dešavaju u svlačionici. Bio je to slučajni udarac. Nesretno je kopačka završila na Beckhamovom licu."

"Bio je veoma ljut, morali smo intervenisati da spriječimo sukob. To je bio i kraj. Utjecalo je na njihov odnos i to je vjerovatno glavni razlog za što je David tog ljeta otišao u Real."

Beckham je došao kraj sezone i nakon vlastitog insisitranja u transferu vrijednom 25 miliona funti preselio se u Madrid te postao član slavne generacije Galaktikosa.

Silvestre je na Old Traffordu bio devet godina. Osvojio je brojne domaće trofeje, ali i Ligu prvaka 2008. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BergkampKid
Prije 17 godina... ****te ostari se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi