Giggs sastavio "šestorku" koja je obilježila njegovu eru u Manchesteru i izabrao najboljeg saigrača

Nije bio lak izbor

Giggs sastavio "šestorku" koja je obilježila njegovu eru u Manchesteru i izabrao najboljeg saigrača

E. Škorić

Legendarni Ryan Giggs odabrao je svoju najbolju ekipu Manchester Uniteda sa šest igrača.

Giggs je na Old Traffordu igrao sa mnogim velikim majstorima, ali je na kraju morao da odbere njih šestoricu, a jednog je nazvao "najboljim s kojim sam igrao".

Inače, Velšanin je u impresivnoj karijeri u Manchesteru osvojio čak 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka, a u klubu je proveo čak 24 godine.

Schmeichel, Stam, Roy Keane, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney. To su igrači koje je Giggs posebno izdvojio, izostavivši neke majstore poput Erica Cantone, Davida Beckhama, a mjesta nije bilo ni za Garyja Nevillea.

Najbolji igrač s kojim sam igrao je Cristiano Ronaldo", izjavio je Giggs za MUTV, dodavši:

"Očigledno da je tamo bio kraće vrijeme, ali je briljirao, a onda je otišao i postao još bolji. Scholes je najbolji s kojim sam igrao u Manchesteru. Mozak mu je bio brži od ostalih. Na treninzima se to vidjelo. Kad pomisliš da ga imaš, on te prevari", kazao je Giggs.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Giggs (46) je također otkrio svog najtežeg protivnika.

"Najteži igrač protiv kojeg sam igrao bio je Zanetti iz Intera. Samo je trčao cijeli dan. Igrao je u veznom redu kako bi mu bilo ugodno na lopti. Jednom mi je slomio nos", poručio je Velšanin.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Torres9
I žena od brata
1 0
lingafo
vi ste nepismeni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi