Protiv Grčke u Solunu, Vranješ bi mogao biti suspendovan

Predkvalifikacije

Protiv Grčke u Solunu, Vranješ bi mogao biti suspendovan

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv Grčke u predkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koje će biti održano u Poljskoj.

Dakle, naši rukometaši morat će pobijediti Grčku da bi igrali u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. 

Grčki rukometni savez prijavio je Solun za odigravanje domaće utakmice play-offa, dok će izabranici Dragana Markovića svoju domaću utakmicu odigrati u Sarajevu ili u Tuzli, što će biti naknadno odlučeno. 

No, ono što je svakako važno napomenuti, Vladimir Vranješ bi mogao propustiti jednu ili obje te utakmice. Naime, Evropska rukometna federacija (EHF) otvorila je disciplinski postupak protiv našeg rukometaša zbog toga što je jednog latvijskog igrača udario bez lopte u kvalifikcijskoj utakmici za SP u Kataru, a koja je odigrana u Vitezu.

Latvijci su se žalili EHF-u, koji je obavijestio naš Rukometni savez o tome, pa je vrlo izvjesno da budemo slabiji za Vranješa u jednom ili oba duela s Grčkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.