Protiv koga u baražu?
Hoće li nam sreća biti naklonjena?

Sutra žrijeb parova baraža za SP 2013. godine

Protiv koga u baražu?

M. Maksimović

Na Evropskom prvenstvu za rukometaše stigli smo do kraja. Ostale su dvije najvaženije utakmice u borbi za medalje, a ono što nas posebno zanima, to je žrijeb parova baraža u ciklusu kvalifikacija za SP 2013.godine.

Pored aktuelnih svjetskih prvaka, Francuza, domaćina Španjolaca, plasman na SP su osigurale selekcije Srbije, Hrvatske i Danske.

Reprezentacije koje se nalaze od 5-12 mjesta će imati status nositelja prilikom sutrašnjeg izvlačenja parova. To su Njemačka, Mađarska, Island, Makedonija, Poljska, Slovenija i Švedska.  U drugom šeširu su četiri selekcije sa EP koje su završile takmičenje u prvom krugu, Češka, Norveška, Rusija i Slovačka.

Reprezentacija BiH je u trećem šeširu zajedno sa još šest selekcija koje su završile na prvom mjestu u baražu (Austrija, Bjelorusija, Litva, Crna Gora, Holandija i Portugal). Prilikom izvlačenja parova dvije selekcije iz drugog šešira prelaze u prvi, a dvije preostale u treći šešir.

Prilikom izvlačenja, odnosno prebacivanja, kuglice se neće otvarati. Ko bi mogao biti idealan protivnik teško je reći. Možda selekcija Češke koja po svemu sudeći ostaje bez Jiche ili Slovačka, ali je potrebno puno sreće da izvučemo jednog od ova dva protivnika.

Od selekcija koje su među nositeljima, do sada smo igrali protiv Mađarske, Makedonije, Švedske, a imamo iskustva u mečevima sa Rusijom, Norveškom i Češkom. Prve utakmice baraža se igraju 9/10 juna, revanši su sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.