Protiv 'malih' klubova je ubojit, a protiv rivala nevidljiv!

Cristiano Ronaldo u problemima

Protiv 'malih' klubova je ubojit, a protiv rivala nevidljiv!

Cristiano Ronaldo ove sezone nije na onom nivou na kojem je bio u prethodne dvije sezone.

Portugalac je u 21 utakmici postigao isto toliko golova, što statistički nije nimalo loše, ali njegov problem je u tome što se u listu strijelaca pretežno upisivao u duelima protiv 'malih' protivnika.

Izuzimajući Ligu prvaka, Ronaldo u ovoj sezoni ne briljira. U Primeri je u 15 utakmica postigao tek 10 golova, za razliku od prošle sezone kada je u istom periodu postigao 26, ili pretprošle kada je dao 17 golova.

Cristiano Ronaldo je svoju ličnu statistiku popravljao u duelima protiv klubova kao što su Malmo (6 golova), Espanyol i Šahtara (po 5 golova), a zabijao je još Celti, Las Palmasu, Levanteu, Eibaru i Getafeu.

Protiv svih ozbiljnih rivala u dosadašnjem dijelu sezone, Ronaldo je bio nevidljiv. Real Madrid se već susretao sa Barcelonom, Atletico Madridom, Sevillom, Villarrealom i PSG-om, a za Portugalca je poražavajuće što se ni u jednoj od tih utakmica nije upisivao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldova neefikasnost u važnim utakmicama se i te kako osjeti na rezultatima Real Madrida, koji u Primeri za Barcelonom i Atleticom zaostaje pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.