Protiv Nijemaca u izmijenjenom sastavu

Zmajevi od jučer u Frankfurtu

Protiv Nijemaca u izmijenjenom sastavu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su u popodnevnim satima sletili u Frankfurt, gdje su se smjestili u hotel Westin.

Selektor Safet Sušić zakazao je prvi trening već danas sa početkom u 10:30 sati, te je najavio da će Zmajevi trenirati svaki dan do utakmice sa Njemačkom, koja je na programu u četvrtak.

"Mislima se već okrećemo Njemačkoj, a iza sebe ostavljamo Švedsku. Protiv Švedske poprilično je do izražaja došla fizička nespremnost, s obzirom da je klupska sezona davno okončana. Ipak, do meča sa Njemačkom imaćemo nešto više vremena za trening, pa će se to, nadam se, pozitivno odraziti i na fizičku spremu fudbalera", kazao je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine najavio je i određene promjene u sastavu za Njemačku u odnosu na ekipu koja je zaigrala protiv Švedske.

"Na mjestu lijevog beka i protiv Njemačke će zaigrati Salihović, jer je on uveliko potreban ovoj reprezentaciji. Također, biće još nekih promjena u ekipi u odnosu na Švedsku, ali do utakmice ima još nekoliko dana, pa ću sačekati sa definitivnom odlukom", dodao je Sušić.

Pretpostavlja se da će priliku protiv Nijemaca od prve minute dobiti Safet Nadarević, Sanel Jahić, Elvir Rahimić, Senijad Ibričić i Vedad Ibišević, koji su susret u Stockholmu počeli sa klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.