"Protiv Odensea nemamo šta izgubiti"

Kapiten Zrinjskog za SportSport.ba

"Protiv Odensea nemamo šta izgubiti"

A. Beganović

Mostarski Zrinjski nakon 2. pretkola ostao je jedini bosanskohercegovački predstavnik u evropskim takmičenjima. Popularni Plemići u sva četiri dosadašnja evropska duela upisali su pobjede, te su se tako na najbolji način predstavili u Evropi.

U 1. pretkolu Evropske lige Plemići su nadigrali kazahstanski Tobol, dok su u 2. pretkolu sa ukupnih 13:3 pobijedili predstavnika San Marina,Tre Penna.

"Prezadovoljni smo nakon odigrane četiri utakmice u Evropskoj ligi. Ostvarili smo četiri pobjede. te tako na lijep način Evropi predstavili bosanskohercegovački fudbal. U 1. kolu imali smo jako zahtjevnog protivnika, kazahstanski Tobol, no uspjeli smo ga eliminirati i plasirati se u narednu fazu takmičenja gdje smo zahvaljujući žrijebu dobili laganog protivnika iz San Marina. Duele sa Tre Pennom shvatili smo ozbiljno i to je ono zbog čega sam posebno sretan. U svim segmentima igre, što uostalom pokazuje i rezultat, nadigrali smo Tre Penn i na kraju se sasvim zasluženo plasirali u 3. pretkolo", rekao je za SportSport.ba kapiten Zrinjskog Mario Ivanković.

U 3. pretkolu Zrinjski će snage odmjeriti sa danskim Odenseom. Mogu li Plemići još jednom obradovati bosanskohercegovačku sportsku javnost i svoje navijače.

"Odense u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, no kao što svi znamo favoriti ne pobjeđuju uvijek. Meni lično je najlakše igrat takve utakmice. Nema nekog velikog pritiska i to je naša najveća šansa. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo prošli dalje. Ako se "zalomi" jedna naša dobra partija i ako nas malo sreća pomiluje, onda ništa nije nemoguće", ističe Ivanković.

Sedam dana ostalo je do početka prvenstva. Kakve su ambicije Zrinjskog?

"Prioritet nam je osigurati nastup u Evropi. Želimo osvojiti i jedan trofej, no i druge momčadi to isto žele. Dakle, trofej bi bio kruna sezone, no bili bismo zadovoljni i sa izlaskom u Evropu. Mislim da će prvenstvo biti dosta zanimljivo. Mnoge momčadi su se dobro pojačale, pogotovo Čelik, koji bi mogao biti iznenađenje. Nama je tokom prelaznog roka otišlo mnogo igrača, no pokazali smo da možemo dobro igrati, a uz dva ili tri pojačanja, bili bismo glavni kandidati za najviši plasman", zaključio je kapiten Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.