Toni Šunjić, naš stameni stoper

"Protiv Turske je nemoguće biti motiviran kao protiv Sjeverne Irske"

Toni Šunjić u prethodne dvije utakmice bio je ponajbolji igrač reprezentacije BiH i pokazao da može igrati na visokom nivou. Dugo je tu, ali mu je dugo bilo potrebno da se pokaže u pravom svjetlu.

"Pa jesam dugo tu, ali uvijek dajem sve od sebe, nekad to izgleda bolje, nekad neko drugi drugačije vidi stvari. U ovim utakmicama tako se poklopilo, znao sam zbog dosta povrijeđenih igrača da ću imati sigurno mjesto u prvom timu... Šta znam, najbitnije je da smo dobili te dvije utakmice, a to nije samo moja zasluga ili mog partnera u odbrani, već čitave ekipe", poručio je Šunjić.

Toni je također dodao da bi više volio igrati drugu utakmicu s Irskom nego ovu koja joj prethodi, iako o tome odlučuje selektor.

"Kada su ovako dvije vezane utakmice, a prva nije takmičarska sigurno da u glavi postoji jedna vrsta rezerve. Ne kažem da ćemo biti opušteni i rezervisani protiv Turske, bit će to blizu maksimuma, ali kad čovjek zna da igra četiri dana kasnije bitniju utakmicu ne može sto posto biti našpanovan", istakao je bh. defanzivac.

Top Komentari

RodjeniRA
Toni legendo ti i Zuka u tandemu ste u zadnje 2-3 utakmice pokazali kako se treba igrati za drzavni dres! Vas dvojica zajedno sa Sehom ste po meni osvjezenje u repci! Samo nastavite i rezultati moraju doci! Odvedite nas na Evropsku prvenstvo da demonstriramo silu s Prosineckim!
15 1
ArminA
Nije bitno kakva je utakmica ,drzavni dres nosis sa strasti i ljubavlju pa zar ti treba veci motiv?
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi