Protivnik Sarajeva danas se propisno osramotio

Izgubio 9:0

Protivnik Sarajeva danas se propisno osramotio

Edmir Škorić

Protivnik Sarajeva u prvom pretkolu Evropske lige, armenski Banants, poražen je sa 9:0, u prijateljskoj utakmici.

Banants i Sarajevo igraju prvu utakmicu za desetak dana u Armeniji, ali u bordo taboru mogu da budu zadovoljni, s obzirom na izdanje njihovog prvog evropskog rivala u današnjem prijateljskom meču.

Banantsu je rival bio ruski Tambov, koji je pomalo i neočekivano slavio s 9:0 i tako na neki način razotkrio sve mane Armenaca, a kojih je očigledno puno.

Rusi su preko Murnina u drugoj minuti iz penala došli do 1:0, a onda su Sjebai, Rybin i Miščenko do poluvremena povisili na 4:0. U nastavku još pet pogodaka i katastrofa Banantsa bila je neizbježna.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S obzirom na to da nemamo uvid s kakvim sastavima se igrao ovaj meč, ne treba donositi prerano zaključke, ali Banants ne izgleda kao tim koji bi mogao biti problem Sarajevu na putu do drugog pretkola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi