Protivnik Zmajeva porazom otvorio Afričko prvenstvo

Poraz Nigerije od Malija

Protivnik Zmajeva porazom otvorio Afričko prvenstvo

Protivnik naše reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu, reprezentacija Nigerije porazom je otvorila Afričko prvenstvo. 

Bolji od Nigerijaca bili su reprezentativci Malija koji su trijumfovali rezultatom 3:1. Susret su bolje otvorili reprezentativci Malija koji su u vodstvo došli u 18. minutu pogotkom Sissoka.

I u drugom poluvremenu Malijci su diktirali tempo, a pogodak za 2:0 postigao je Traore već u petom minutu nastavka.

Nigerijci se nakon drugog pogotka bude, pa četiri minuta prije kraja smanjuju rezultat. Strijelac je tek što je ušao u igru bio Salami koji je zamijenio Abubkara.

U prvom susretu koji je otvorio Afričko prvenstvo domaćin Južnoafrička Republika rezultatom 3:1 porazila je Mozambik.

Diogo je iznenađujuće u 11. minutu Mozambik doveo u vodstvo, ali su preokret u nastavku kreirali Parker iz penala, Kekena, te Parker svojim drugim pogotkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.