Mjesec dana prije Mundijala: Portugalce je dočekao šok koji će dosta toga poremetiti
FOTO: EPA

Morat će brzo reagovati

Mjesec dana prije Mundijala: Portugalce je dočekao šok koji će dosta toga poremetiti

Haris Zilić

Ostalo je mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Reprezentacije učesnice se lagano spremaju, a selektori će biti na mukama koje igrače da povedu u Katar, tako da pomno prate njihove partije i formu u klubovima.

Ima i selektora koji će biti na težim mukama, a prve katastrofalne vijesti stižu iz Portugala.

Popularna "A Bola" prenosi vijest da Diogo Jota propušta Mundijal u Kataru.

Jota je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici za svoj Liverpool doživio povredu u meču protiv Manchester Citya.

Nakon detaljniijih pregleda Jota je morao na operativni zahvat, a doktori predviđaju pauzu od dva do tri mjeseca što znači da bi se Portugalac mogao vratiti na terene tek iza Nove godine.

Oglasi

Pored Portugala ovo su muke za Liverpool i Jurgena Kloppa, čija ekipa ima užasan start sezone, ali možda je trijumf protiv Citya rezultatom 1:0 znak da se Redsi dižu.

Inače, Jota je za portugal odigrao 29 utakmica i postigao deset pogodaka.

Vidjet ćemo u narednim danima koga će selektor Portugala Fernando Santos pozvati na mjesto Jote.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što može biti zabrinjavajuće za Portugalce je i loša foram Cristiana Ronalda, ali i još nekih fudbalera koji bi trebali biti okosnica tima u Kataru.

Vidjet ćemo kako će Portugalci izgledati na Mundijalu, a spomenimo i da su u grupi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi