Selektor Velike Britanije

Prunty: BiH je tim s odličnim igračima i vrhunskim trenerom

Košarkaška reprezentacija Velike Britanije pružila je žestok otpor selekciji Bosne i Hercegovine, ali ni svoju najbolju partiju u kvalifikacijama za Eurobasket 2015 britanski košarkaši nisu uspjeli obilježiti pobjedom.

"Mislim da je ovo bila težak susret za oba tima. Utakmica je bila neizvjesnija nego prošli put kada smo se sreli. Moram reći da je moj tim igrao dosta energično, a ono što nam je najviše pravilo problem u ovim kvalifikacijama bio je ofanzivni skok protivnika", rekao je selektor Velike Britanije Joe Prunty.

Uprkos činjenici da je njegova selekcija u ovom ciklusu upisala maksimalna četiri poraza, Prunty je svjestan da je Bosna i Hercegovina kvalitetniji tim nego onaj koji sa klupe predvodi on.

"Sviđa mi se kako smo igrali, BiH definitivno zaslužuje veliki respekt. Mislim da je to sjajnim tim, s odličnim igračima, predvođen vrhunskim trenerom", kazao je selektor Velike Britanije na kraju svog obraćanja novinarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.