Prusina: Tajno smo priželjkivale Fantasyland
FOTO: Hercegovina.info

Jedna od najboljih rukometašica Zrinjskog

Prusina: Tajno smo priželjkivale Fantasyland

Adnan Beganović

Rukometašice Zrinjskog u četvrtfinalu Challenge kupa snage će odmjeriti sa hrvatskom ekipom Fantasyland iz Samobora, koja u ovaj duel ulazi kao favorit, no sigurno je da se mostarske Plemkinje neće tako lako predati.

Jedna od najljepših priča bosanskohercegovačkog sporta u posljednje vrijeme su rukometašice Zrinjskog, koje su se uprkos ogromnim finansijskim problemima, uspjele plasirati među osam najboljih ekipa Challenge kupa.

U osmini finala Plemkinje su bile bolje od makedonskog Kumanova, a svakako je jedna od najzaslužnijih za prolaz u četvrtfinale bila Andrea Prusina, koja za SportSport.ba govori o dvomeču sa Fantasylandom.

"U ovoj fazi ni jedan protivnik nije lagan, međutim, izbjegli smo Francuskinje, a tajno smo priželjkivalli Samobor. Ne zbog toga što su lošija ekipa, nego zato što o njima imamo najviše informacija", za naš portak govori Prusina, inače najbolji strijelac mostarske ekipe

"Radi se o jednoj, jako iskusnoj i kvalitetnoj ekipi, predvođenoj hrvatskom reprezentativkom Ivanom Lovrić, i sigurno je da nam neće biti lako. Dat ćemo sve od sebe kako bismo izborile prolaz u polufinale", dodala je Prusina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.