Novi kiks Zvijezde 09, Rudar danas može uraditi sjajan posao

Prva liga RS

Novi kiks Zvijezde 09, Rudar danas može uraditi sjajan posao

S. Mlaćo
Jučer je odigrano sedam susreta 19. kola Prve lige RS, a jedan se igra danas.

Zvijezda 09 je ponovo razočarala. Ovaj put tim iz Etno sela Stanišići samo je remizirao sa Slobodom Novi Grad (0:0). Sutjeska i Željezničara su također podijelili bodove (2:2), dok je Slavija došla do vrijedna tri boda protiv Jedinstva iz Brčkog. Za domaće je strijelac bio Kerim Bajrić, a za goste Adel Ajkunić i Dejan Bjeloš.

Borac iz K. Dubice je golom Siniše Radoje savladao Ljubić (1:0), dok je Leotar sa sigurnih 3:0 nadigrao Podrinje iz Janje. U listu strijelaca su se upisali Emanuellah Blažević dva puta, te jednom Lazar Zečević.

Tekstilac je bio bolji od Kozare golom Stefana Dujakovića, a jedan pogodak viđen je i u duelu Drine Zvornik i Sloge Doboj. Domaći su slavili 1:0 golom Jovana Zarića u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Današnji meč Alfa Modriče i Rudar Prijedora igra se od 15 sati u direktan prijenos na Arena TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi