Prva pobjeda mlade bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Prva pobjeda mlade bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

E. Škorić

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na gostovanju kod Luksemburga u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila s 2:0.

Zmajići su danas odigrali i peti meč kvalifikacija, te su napokon stigli do prve pobjede. Potpuno zasluženo, mada su Luksemburžani pedestak minuta bili u egalu i nisu izgledali nimalo naivno.

U prvom dijelu naš tim je bio bolji, opasniji i konkretniji, ali bez pravih prilika. Možda i najbolju imao je Mašić, no on je iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Selektor Slobodan Starčević pravi dvije izmjene na poluvremenu, a naši u drugih 45 minuta uspijevaju s dva gola slomiti otpor Luksemburga.

Prvo je u 57. minuti Milan Savić lijepo pogodio na asistenciju Amara Dedića, koji je samo tri minute kasnije sjajno pogodio iz slobodnog udarca, čime je riješio pitanje pobjednika.

Do kraja utakmice Luksemburg je krenuo na sve ili ništa, naš tim svjesno spustio intenzitet utakmice i čekao kontrašansu da dokrajči rivala, ali je ostalo 2:0 i svakako možemo da budemo zadovoljni unatoč neuvjerljivoj igri, posebno u prvih 45 minuta. 

U drugih 45 minuta drugo lice našeg tima, stovren je veliki broj šansi, data su i dva gola, a  imao je i Luksemburg jednu dobru šansu preko Schmita u samom finišu, no pucao je pored gola Dizdarevića.

Ovo je svakako dobra uvertira za ono što nas očekuje večeras u Lvivu, kada će A reprezentacija BiH protiv Ukrajine odmjeriti snage u veoma bitnom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

gubavica11
Starcevicu elektroinzinjer ODLAZI i ne vracaj se !!! Prvo poluvrijeme je bilo 0:0 SRECA nasa u drugom pol ovi nisu mogli hodati ! Ljudi ovo je bruka i sramota ko je gledao utak zna o cemu pricam !!! SLOBO TVOJ SAT JE OTKUCAO
7 0
Mowzilla
Jos veceras isti ovaj rezultat aBd i lakse ce se spavati ⚜️
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi