Prva proljetna pobjeda Širokog

Na Pecari Modriča nije imala šanse

Prva proljetna pobjeda Širokog

Široki je prekinuo seriju bez pobjede, došavši veoma lako do nova tri boda na svojoj Pecari u duelu sa oslabljenom Modričom.

Široki je na svojoj Pecari dočekao desetkovanu Modriču, koja je stigla sa drugom juniorskom ekipom u Hercegovinu. Domaći su od prvog sudijskog zvižduka krenuli ofanzivno ka golu gostiju, ali se na gol čekalo do 23. minute.

Wagner je lijepo prošao, ali je fauliran na oko 20 metara od gola Modričana. Loptu je uzeo kapiten Širokog Dalibor Šilić i precizno pogodio mrežu gostiju za 1:0.Širokobriježani su praktično riješili pitanje pobjednika već u 30. minuti. Argentinac Vareja izbio je sam pred golmana Modriče Tripića, te mu nije bilo teško da udupla prednost momčadi sa Pecare.

Do kraja prvog dijela domaći su imali još dvije velike prilike, ali Tripić nije morao po loptu u svoju mrežu. Podmlađena ekipa gostiju u prvoh 45 minuta jedva da je prešla centar, a to dovoljno govori o odnosu snaga u ovom susretu.

Široki je i u drugom dijelu nastavio sa napadima na gol Modriće. Međutim, Wagner u dva navrata i Šilić nisu uspjeli naći put do mreže gostujućeg golmana Tripića.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa su Širokobriježani došli do prve pobjede u proljetnoj sezoni, dok je Modriča korak bliže ispadanju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti