Mladost se u Sibovcu vratila na pobjednički kolosijek, Sloga novi lider
Drama u Sibovcu, Suad Kadić junak domaćih

Prva ŽNL Posavine

Mladost se u Sibovcu vratila na pobjednički kolosijek, Sloga novi lider

E. Škorić

U nedjelju su odigrane utakmice 15. kola Prve županijske nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Najefikasnije utakmice odigrane su u Sibovcu i Prudu, gdje su lokalni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu uživali u golovima, ali i pobjedama svojih nogometaša.

U Sibovcu je Mladost, unatoč velikim kadrovskim problemima, prekinula crnu seriju bez pobjede pošto je s 3:2 savladala ekipu 19. Srpanj iz Oštre Luke, inače aktuelnog šampiona ovog prvenstva, s tim da je vlastitom odlukom ostao u istom rangu.

Prvo ime utakmice na stadionu "Gradina" bio je Suad Kadić, koji je postigao hat-trick. Bivši igrač gradačačke Zvijezde je u 18. minuti postigao prvi pogodak, preostala dva u drugom dijelu - u 61. i 94. minuti. Ovaj potonji duboko u nadoknadi bio je dovoljan za vrijedna tri boda. Za goste su pogađali Joso i Ilija Kopić.

Sloga je u Prudu s 4:1 nadigrala Mladi Zadrugar i zahvaljujući kiksu Hajduka u Novom Selu kod Dragovoljca (0:2), preuzela prvo mjesto s 31 bodom. Hajduk pada na drugo mjesto s 30 bodova.

I na ovom meču je viđen hat-trick, pošto je Mato Paradžik u šestoj, 15. i 44. minuti tresao mrežu nemoćnog gosta, a jedan gol dao je Samir Mujčinović u drugom dijelu. Na drugoj strani Elvis Ribić je postigao utješni gol.

U Matićima Napredak je bio bolji od Mladosti iz Domaljevca sa 2:1, dok je istim rezultatom Kostrč pred svojim navijačima savladao Mladost Donji Svilaj sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Vitanovićima je ekipa Vitanovići 78 bila uspješnija od Sloge iz Tolise sa 2:0. Istim je rezultatom, dakle, sada već bivši lider Hajduk poražen od Dragovoljca u Novom Selu.

Biće neizvjesna borba za sami vrh jer praktično šest timova i dalje u igri za titulu, dok je ekipa Mladog Zadrugara zakovana za dno sa samo tri boda iz 15 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi