Prvak Albanije pod istragom zbog namještanja

UEFA pokrenula istragu

Prvak Albanije pod istragom zbog namještanja

Midhat Šljivak

Albanski prvak Skenderbeu saopštio je da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula istragu protiv njega zbog sumnji u namještanje utakmica.

Rukovodstvo tima iz Korče je objavilo kako je UEFA njihove čelnike pozvala na razgovor zbog sumnji na pojedine rezultate u domaćem prvenstvu.

Kompanije koje se bave provjerom kladionica, tvrde da je namješteno nekoliko utakmica albanskog prvenstva u kojima je ovaj tim igrao, što je izazvalo sumnju UEFA-e.

Zbog toga je rukovodstvo ovog tima pozvano na razgovor, a ukoliko se utvrdi da je bilo namještanja, Albancima prijeti izbacivanje iz pretkola Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi