Prvak Azije u polufinalu
Radost igrača Pohanga

Steelersi se namučili

Prvak Azije u polufinalu

M. Maksimović

Na Svjetskom klupskom prvenstvu koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kompletiran je prvi polufinali par.Osvajač Azijske Lige prvaka, ekipa Pohang Steelersa igrat će u polufinalu protiv pobjednika Copa Libertadores, sastava Estudiantesa.

Svoje mjesto međeu četiri najbolje ekipe u Dubajiu, Pohang je izborio preko predstavnika Afrike, prvaka Mazembea koji stiže iz Demokratske Republike Kongo. Mazembe je igrao dobro, već u 28.minuti Mazembe Bedi šutira sa oko 25 metara i prizemnim udarcem pogađa mrežu Steelersa. Pohang je do izjednačenja došao u 50.minuti kada No centira a iskusni Denilson zabija glavom za 1:1.
U 78.minuti Denilson je ponovo na sceni. Igrači Mazembea su izgubili jednu loptu na sredini terena,
nisu uspjeli napraviti opsajd zamku što je kaznio iskusni Denilson. Steelrsi će pokušati izboriti plasmana u finale preko Estudiantesa, a utakmice se igra 15.decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.