Prvak bolji od viceprvaka u Mostaru

Plemići slavili s 2:0 protiv Slobode

Prvak bolji od viceprvaka u Mostaru

Edmir Škorić

U derbiju petog kola Premijer lige BiH Zrinjski je ostvario pobjedu protiv Slobode (2:0).

Na početku utakmice nije bilo uzbuđenja, ekipe su nastojale izbjeći neki rani primljeni gol. Plemići su više kontrolisali stvari na terenu, mada je Sloboda imala dobre pokušaje preko Karića i Merzića, no Kozić nije morao intervenisati.

I onda u 39. minuti praktično ni iz čega Zrinjski stiže do vodstva od 1:0. Tomisav Tomić imao je želju da ubacio s desne strane, lopta prošla kroz šumu nogu obje ekipe, prevarila Pirića i završila u mreži.

Taj gol bio je na kraju Zrinjskom dovoljan da upiše novu pobjedu. U nastavku Sloboda je hrabrije krenula u utakmicu, otvorila se, ali nije uspijevala ozbiljnije da ugrozi gol Kozića.

U 68. minuti Karić je povukao napad Slobode, krenuo prema golu domaćih, no oklijevao je, spetljao se i prilika je otišla u nepovrat.

Mešanović je u 78. minuti glavom gađao s 11 metara, ali je bio neprecizan, a u 82. minuti iz dobre pozicije Stojanović šalje visoko preko gola gostiju jednu loptu. 

I onda u 85. minuti dvojica domaćih igrača izlaze sami na gol Pirića, nesebični Bilbija dodaje do rezerviste Stojanovića, koji pogađa za 2:0, a potom Petrak propušta dobru šansu da dokrajči goste. Zatim je Peharov udarac zaustavio Pirić u završnici, a golman Tuzlaka brani jedan na jedan situaciju Tomiću u 93. minuti. Poraz Slobode mogao je da bude i uvjerljiviji nakon svega...

Zrinjski - Sloboda 2:0 (Tomić 39, Stojanović 85)

Zrinjski: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić, Petrak, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović, Merzić.


Zrinjski-Sloboda 1:0 by goloviliga
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi