Prvak, naravno CSKA
Bez iznenađenja u Rusiji

Novi naslov za CSKA

Prvak, naravno CSKA

M. Maksimović

Košarkaši moskovskog CSKA-a osvojili su 16. naslov prvaka u ruskom prvenstvu, ukupno 40 u svojoj klupskoj istoriji. U finalnoj seriji CSKA je u četiri utakmice pobjedio Khimki 3:1, u posljednjem susretu je skupi sastav trenera Scariola putpuno razbijen i to na domaćem parketu 45:78.

Već nakon prve četvrtine, gosti su imali 13 poena prednosti 9:24, a do kraja prvog dijela bilo je +20 za CSKA (20:40). Naravno u nastavku utakmice ekipa trenera Messine je nastavila u visokom ritmu željevši se revanširati Khimkiju zbog poraza u utakmici broj 3.

U pobjedničkom sastavu Erazem Lorbek je ubacio 14 poena uz 7 skokova, dok su 13 dodali
Langdon i Smodiš. U domaćem sastavu niti jedan igrač nije postigao više od 8 poena, Garbajosa i McCarty su utakmicu zaključili sa po 8 poena. Domaćini su imali velikih problema tokom cijelog susreta, za tri poena su imali mršavih 6.7 % jer su promašili 14 trica.

Khimki - CSKA 57:78 (1:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.