Prvak nezaustavljiv: Zrinjski se učvrstio na vrhu

Premijer liga BiH

Prvak nezaustavljiv: Zrinjski se učvrstio na vrhu

Edmir Škorić

Zrinjski je u posljednjem susretu subotnjeg programa 10. kola Premijer lige BiH ugostio Mladost, pa je slavio s 2:1.

Imala je ekipa Zrinjskog veliku ulogu favorita, što je i normalno iz mnogo razloga, ali Mladost je pokazala ove sezone u više navrata da nije slučajno u gornjem dijelu tabele.

Razigrana ekipa iz Kaknja došla je u Mostar da nešto napravi i takav pristup donio joj je umalo bod.

Početne minute donose incijativu Zrinjskog i sjajnu šansu u šestoj minuti, ali Stojkić iz voleja pogađa prečku nakon ubačaja Bilbije iz slobodnog udarca. 

Brkić je u 15. minuti jednu loptu poslao iz daljine prema golu Zrinjskog i ona je umalo završila u golu, ali je uz Kozićevu intervenciju odsjela na gornjem dijelu prečke. 

U 21. minuti Stojkić je loše šutirao, a u 29. minuti Todorović iskosa šutira preko gola. Imao je Stojkić mat poziciju u 31. minuti, Hadžić je odbranio, a u 36. minuti neprecizan je i Tomić.

Pet minuta prije kraja, Zrinjski je poveo. Todorović je ubacio, Hadžić zaustavio udarac Bilbije sa pet metara, no natrčao je Mešanović i pogodio. Samo četiri minute kasnije, Mladost je došla do izjednačenja. 

Galić je majstorski asistirao s desne strane, Mićo Kuzmanović izašao sam na Kozića i pogodio za izjednačenje. 

Hrabra igra Kakanjaca u nastavku, u 50. minuti Brkić umalo da donese vodstvo gostima. Kuzmanović u 68. minuti prijeti domaćinu, siguran ponovo Kozić. Stopostotnu šansu za Mladost u 71. ne koristi Husić nakon ubačaja Ramovića.

To se osvetilo ekipi Ibre Rahimića u 79. minuti, kada je rezervista Filipović na četvrtu asistenciju Bilbije u ovoj sezoni pogodio za pobjedu Plemića.

Zrinjski se učvrstio na prvom mjestu sa 23 boda, dok drugoplasirani Radnik ima 18 bodova, a trećeplasirano Sarajevo ima 16 i utakmicu manje. Ekipa Mladosti je peta sa 15 bodova, koliko imaju i Krupa, te Soboda.

Zrinjski - Mladost 2:1 (Mešanović 40, Filipović 79/ Kuzmanović 44)

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Galić, Laštro, Husić, Sušić, Šišić, Kuzmanović, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet.


HŠK Zrinjski - FK Mladost DK - 1-0 Mešanović by goloviliga
HŠK Zrinjski - FK Mladost DK - 1-1 Kuzmanović by goloviliga
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti