Prvak uzeo bod na Pecari

Široki remizirao sa Borcem

Prvak uzeo bod na Pecari

U derbi susretu 3. kola Široki je na Pecari bio bolji bolji protivnik većim dijelom susreta, ali je Borac ipak izvukao remi.

Široki je odigrao furiozno prvo poluvrijeme protiv aktuelnog prvaka, pogotovo njegov prvi dio, u kojem Borac jedva da je prelazio centar igrališta.

U osmoj minutu Brazilac Wagner je imao sjajnu priliku, ali je pogodio stativu gola Asmira Avdukića. Nastavila se apsolutna ofanziva Širokobriježana, a prilike su redom propuštali Mišić, Ivanković i Roskam.

Borac je prvi šut ka golu domaćih uputio u 35. minuti, ali Duško Stajić nije pronašao put do mreže domaćina. Pred sam kraj prvog poluvremena, Savić je klasiničnim hrvačkim zahvatom u svom kaznenom prostoru oborio Roskama, ali sudija se nije oglasio.

Već u šestoj minuti nastavka domaći su poveli. Wagner je šutirao, Raspudić pokušao izbiti loptu, ali je pogodio svog igrača i lopta je završila u mreži Banjalučana.

Borac se do kraja susreta otvorio i pokušao doći do gola, što im je pošlo za nogom, kada je u 87. minuti za konačnih 1:1 pogodio Saša Kajkut.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.