Prvenstvo nije odlučeno: Do kraja za bolju poziciju i veću novčanu nagradu

Nema kraja premijerligaškim uzbuđenjima

Prvenstvo nije odlučeno: Do kraja za bolju poziciju i veću novčanu nagradu

S. Mlaćo

Dva kola prije kraja Lige za opstanak u Premijer ligi BiH nema neizvjesnosti. Sigurni putnici za niži rang, Prvu ligu Federacije BiH, su NK Vitez i NK Čelik.

Vitez je već davno 'položio' oružje u borbi za opstanak, dok su Zeničani sanjali do prošlog kola kada je Sloboda na Bilinom polju slavila pobjedu i donijela konačni rasplet.

Ipak, posljednja dva kola neće se igrati samo radi toga što tako nalažu pravila. Naime, klubovi će zavisno od pozicije na kojoj završe na kraju sezonu dobiti i novac od glavnog sponzora Premijer lige.
Potvrdio je to prvi čovjek GOŠK-a Lujo Ilić koji je istakao da je to jedan od razloga što će njegov tim u subotu protiv Borca ići na tri boda.

"Nama je bitno da dobijemo Borac, nije svejedno da li ćemo biti sedmi ili osmi. BH Telecom nagrađuje klubove po osvojenoj poziciji, 35.000 KM je sedmo mjesto, a 28.000 osmo, dok naprimjer deseto donosi 12.000 KM. Prvo mjesto donosi 120.000 KM. Nama je vrlo bitna razlika između 28.000 i 35.000 KM", kazao je Ilić za Dnevni list, te otkrio zanimljivost koju mnogi ljubitelji fudbala u našoj zemlji možda i nisu znali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fuad_Željo
osmo mjesto je za kikiriki, a sedmo za kikiriki sa puterom
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi