Prvi Beach Soccer turnir u našoj zemlji

Visoko pravi veliki korak naprijed

Prvi Beach Soccer turnir u našoj zemlji

U organizaciji Fudbalskog kluba "Zanatlija", te Pizzerie Milano, McMilana i V.I.P. Puba, u Visokom će se, na sportskom igralištu "Ada" od 17. do 22. jula u terminima od 18 do 22 sata igrati prvi Beach soccer turnir u BiH.

Grupa entuzijasta iz već navednih organizatora predvođenih Mirzom Laletovićom i Edinom Bukvom odlučila je da ovu nogometnu atrakciju ponudi Visočanima, ali i ostalim građanima BiH.

"Siguran sam da je ovo po prvi put u BiH da se organizuje jedan turnir ovakve vrste, drago mi je sto smo uspjeli skupiti sredstva i da se prijavio veliki broj ekipa da učestvuju u ovom veoma popularnom i atraktivnom sportu širom svijeta. Iako je ovo prvi put, nadam se da ćemo i narednih godina uspjeti organizovati ovaj turnir”, rekao je Mirza Laletović, trener FK Zanatlija.

" Ja bih ovim putem da pozovem sve ljubitelje nogometa da dođu u Visoko, i da uživaju u ovom turniru. Ulaz je besplatan i nadam se da će veliki broj naših sugrađana, ali i ostalih građana BiH, doći u "Adu" i pratiti turnir”, kaže Edin Bukva.

Na dan otvaranja u subotu 17.07. u "Adi" sa početkom u 20 sati i 30 minuta će igrati veterani visočke "Bosne" i "Zanatlija", tačnije ljudi koji su prije 40-ak godina igrali na tadašnjem stadionu. Posljednji dan turnira, nakon proglašenja pobjednika organizatori su pripremili veliki party.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.