Prvi čovjek francuskog kluba: Koristit ću Football Manager za transfere

Nogometna simulacija pomaže klubovima

Prvi čovjek francuskog kluba: Koristit ću Football Manager za transfere

Edmir Škorić

Prvi čovjek francuskog Toulousea, Damien Comoli, najavio je da će u budućnosti za transfere koristiti popularnu video igru Football Manager.

Football Manager je najpopularnija i usudimo se reći najbolja nogometna simulacija koja se već dvije decenije iz godine u godinu igra širom svijeta, a popularna je zbog svoje realnosti, pa se često koristi i za skautiranje mladih igrača.

U Toulouseu smatraju da bi trebalo koristiti Football Manager u budućnosti za transfere.

"Trenutno ne koristimo 'Football Manager', ali pomoći će nam u budućnosti. "Mnogo klubova to radi", rekao je prvi čovjek Toulousea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim toga, mnogi profesioanlni nogometaši zaluđeni su igricom koja ima ogromnu bazu sa stotine hiljada igrača i sa uglavnom realnim ocjenama. Antoine Griezmann je među onima koji se ne odvajaju od laptopa u slobodno vrijeme zbog popularnog FM-a. 

Top Komentari

AmarSahi
Samo da mu skaut ne predlaže Manchesterove i Tottenhamove igrače kao meni...
2 1
Penderinos
Grizamannn je ovisnik o još par igrica, lik vise u virtualnom svijetu nego realitetu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi