Prvi čovjek Monaca priznao sve greške: Jardim ponovo na kormilu ekipe
(Foto) Jardim se vraća na klupu ekipe koju je 2017. godine odveo do titule prvaka Francuske

Portugalac ponovo trener Kneževa

Prvi čovjek Monaca priznao sve greške: Jardim ponovo na kormilu ekipe · Zvanično

Monaco je užasno počeo ovu sezonu što je Leonarda Jardima koštalo posla u oktobru prošle godine. Tako je portugalski stručnjak koji je odveo Monaco do titule prvaka Francuske 2017. godine ostao bez angažmana.

Njega je na kormilu ekipe zmijenio legendarni Thierry Henry, ali se ništa nije promijenilo. Kneževi su se nastavili blamirati, pa je došlo i do "zatezanja" odnosa na relaciji Henry - igrači.

Henry je na klupi Monaca izdržao tri mjeseca prije nego što mu je klub oručio otkaz, a sada su Kneževi zvanično vratili Leonarda Jardima na kormilo ekipe.

Naime, Monaco je saopštio da je sa Jardimom potpisan novi dvoipogodišnji ugovor, te da će 44-godišnji Portugalac u nedjelju zvanično preuzeti ekipu.

Franck Passi će voditi ekipu u narednom duelu, protiv Dijona.

"Naš klub danas prolazi kroz komplikovano vrijeme. Danas sam spreman izjaviti da snosim punu odgovornost. Uvidjeli smo da smo tokom ljetnog prelaznog roka prodali previše važnih igračima i unatoč tome što smo dobili značajna sredstva uložili smo ih pogrešno. Zbog toga nismo dobili konkurentnu ekipu. Odluka o otkazu treneru Leonardu Jardinu je također bila preuranjena", istakao je, između ostalog, u svom saopštenju povodom promjena na klupi ekipe prvi čovjek Monaca Vadim Vasilyev.

Jardim odbio arapske milione

Tvorac čuda iz Kneževine Leonardo Jardim je ostao bez posla nakon užasnog starta sezone njegovog Monaca.

Portugalac je nakon otkaza dobio mnogobrojne ponude, a jednna je stigla iz Saudijske Arabije, koju je međutim ovaj stručnjak odbio.

Al-Nassr je Jardimu nudio primanja od 12 miliona eura godišnje, ali je Portugalac to odbio. Povezivao se sa Milanom, te nekim timovima iz engleske Premier lige, ali do dogovora nije došlo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada će Jardim ipak imati šansu da se ponovo dokaže na klupi Monaca, ekipe koju je nakon 20 godina doveo do titule prvaka Francuske.

Top Komentari

VelaHavle
Sjajan trener. Nr mogu da vjerujem da ga Arsenal nije uzeo, umjesto onog invalida Emerya
1 2
BosniaForeverKladusa
Trenercina. Pored onakvog Pariza osvojiti naslov sa 8 bodova prednosti. A to sto su kasnije prodali B. Silvu, Mendyja, Bakayoka, Moutinha, Lemara, Fabinha, Mbappea i mnoge druge a dovodili lose zamjene.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti