Prvi čovjek UEFA-e biranim riječima govorio o uspjehu Hrvatske

Govorio i o velikom uspjehu evropskih reprezentacija

Prvi čovjek UEFA-e biranim riječima govorio o uspjehu Hrvatske

Samir Mlaćo

Prolaz Hrvatske u finale SP u Rusiji svakako je ravan čudu. Malo ko je vjerovao da Vatreni mogu do finala, ali izabranici Zlatka Dalića su pokazali svoje kvalitete.

Vjerovali su i sebe i tako postali idoli nacije, te već napravili veliki uspjeh, bez obzira kako završi sutrašnji finalni meč protiv Francuske.

I predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin svjestan je da je Hrvatska napravila čudo.

"Plasman Hrvatske u finale je velika stvar, ali i dokaz dobrog rada u evropskom fudbalu. To je nacija o četiri miliona ljudi i naravno da je plasman u finale ravan čudu. Pokazali su srčanost, strast i ne mogu da nakon toga kažem da nemaju šanse u finalu", jasan je Čeferin.

Istakao je i to da UEFA radi dobar posao, te se u Evropi konstantno radi na razvoju fudbala, što je pokazalo i SP u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Svako dijete može da bude primjećeno kao talenat, a nisam siguran da je to slučaj u ostatku svijeta", jasan je prvi čovjek UEFA-e.

Sutrašnje finale između Hrvatske i Francuske igra se od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti