Prvi dio u Sarajevu pa onda u toplije krajeve

Varešanović izršio prozivku

Prvi dio u Sarajevu pa onda u toplije krajeve

Adnan Beganović, foto: A. Balić

Fudbaleri Sarajeva danas su i zvanično krenuli sa pripremama za proljetni dio premijerligaške sezone. Šefu stručnog štaba Mirzi Varešanoviću na prozivku se odazvalo 25 fudbalera, a neopravdano je izostao samo Dado Hamzagić.

"Na prozivku mi se javilo 25 fudbalera. Bilo je nekoliko opravdanih izostanaka, a samo Hamzagić nije opravdao svoj izostanak. Znao sam i ranije da Hamzagić danas neće biti na prozivci jer sam u kontaktu sa njegovim menadžerom. Navodno ima ponudu od Debrecena, no vidjet ćemo kako će to sve završiti", rekao je Varešanović za SportSport.ba.

Šef stručnog štaba bordo momčadi ističe da je prioritet isplatiti dio dugovanja postojećem igračkom kadru, no naglašava i da postoji velika mogućnost da se Sarajevo pojača.

"Imam obećanja od čelnih ljudi kluba da će sse dio dugovanja isplatiti tokom ove sedmice i to nam je u ovom trenutku najbitnije. Ukoliko se riješe ta dugovanja onda ćemo ozbiljnije razmišljati o pojačavanju igračkog kadra. Iskren da budem, obavio sam razgovr sa eventualnim pojačanjima, no ne želim mnogo o tome dok se ne izmire obaveze prema igračima koji su na svojim leđima iznijeli teret jesenjeg dijela prvenstva", ističe Varešanović.

Varešanović je sa svojim saradnicima napravio plan pripremam prema kojem će se u prvom dijelu trenirati u Sarajevu, a početkom februara bordo momčad će u toplije krajeve.

"Početak priprema obavit ćemo u Sarajevu, ukoliko nam to vremenski uslovi dozvole. Planirano je da početkom februara odemo u toplije krajeve, no još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći gdje ćemo otići. Ima nekoliko solucija i sigurno ćemo izabrati najbolju", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.