Prvi kiks šampiona: Zrinjski poražen u Bijeljini

Poraz Plemića

Prvi kiks šampiona: Zrinjski poražen u Bijeljini

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su Zrinjski s 2:1 u susretu 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica u Bijeljini igrala se u nehumanim uslovima. Temperatura zraka je iznosila 39 stepeni i zaista su igrači pred sobom imali težak izazov.

Ipak, i pored toga, oba tima dosta dobro ulaze u meč. Radnik već u prvoj minuti prijeti preko Okića, ali je Pirić sigurno odbranio, da bi domaći tim do 15. minute imao još dva pokušaja koji nisu previše zabrinuli odbranu Plemića.

Nakon bolje igre domaćeg tima na otvaranju, Zrinjski je potom uspio da se oslobodi pritiska, a prvi pokušaj prema golu Radnika imao je Todorović. Šutirao je s u 17. minuti, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Potom je uslijedio period mirne igre. Nije se previše dešavalo na stadionu u Bijeljini, da bi u 45. minuti domaći tim uspio da dođe do vodstva. Nakon duge lopte iz odbrane, Đurić sjajno skače i upošljava Srećkovića. Izašao je fudbaler Radnika sam pred golmana gostiju Pirića i sa osam metara ga matira za vodstvo domaćeg tima od 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Zrinjski je bolje ušao u nastavak meča. Krenuli su po izjednačenje, a u 59. minuti su do njega i došli. Golu je prethodio sjajan slobodnjak Stojkića i odbrana Lučića, a nakon kornera kojeg je izveo Filipović, Hrvoje Baršić se najbolje snalazi pred golom i pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Meč se potom ponovo umirio, da bi potom Plemići imali dvije dobre šanse za pobjedu u ovom duelu, ali je zato Radnik svoju šansu iskoristio. Dosuđen je penal u 85. minuti, Glišić je precizan za pobjedu Radnika u ovom duelu.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Radnik - Zrinjski 2:1 (Srećković 45', Glišić 85'p / Barišić 59')

Radnik: Lučić, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Hodžurda, Đurić, Okić, Šerbečić, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Galić, Barišić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi