Prvi klub Premiershipa koji je poslao uposlenike na neplaćeno

Teška situacija na St. James' Parku

Prvi klub Premiershipa koji je poslao uposlenike na neplaćeno

Globalna pandemija novog kornavirusa je zaustavila i evropski fudbal i već sada se brojni klubovi suočavaju sa teškom finansijskom situacijom.

Danas smo dobili prvi klub koji je bio primoran objaviti bankrot, bila je to slovačka Žilina.

Sada imamo i prvi klub u engleskoj Premier ligi koji je poslao svoje uposlenike "na neplaćeno".

Riječ je o Newcastle Unitedu.

Direktor Lee Charnley je danas poslao mailove osoblju kluba i obavijestio uposlenike o odluci koja je donesena kako bi se sačuvala budućnost kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je na neplaćeno poslao i radnike akademije, te zaposlene u klupskoj humanitarnoj fondaciji. Njima je rečeno da se prijave na program za zadržavanje zaposlenja.

Čini se da je klub na čije se poslovanje (i vlasnika Ashleyja) navijači odavno žale u teškoj situaciji. Britanski mediji će sigurno nastaviti pratiti dešavanja na St. James' Parku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi