Prvi poraz Albe u BBL-u
Bajramović se još uvijek uhodava u Njemačkoj

Njemačka

Prvi poraz Albe u BBL-u

Walter Tigersi iz Tubingena nanijeli su prvi poraz berlinskoj Albi za koju nastupa naš internacionalac Kenan Bajramović. Nakon pet kola BBL-a, Alba je zbog euroligaških kvalifikacija odigrala samo tri utakmice, a u prve dvije je odnijela pobjede, Ipak, jučer je od Bajramovićevog tima bio bolji Tubingen rezultatom 70:66.

U porazu Albe kapiten bh. reprezentacije ubacio je skromnih 7 poena i uhvatio 2 lopte za 20 minuta igre. Ipak, Bajramović se još uvijek tek navikava na uslove u Njemačkoj i normalno je očekivati oscilacije u igri.

“Još uvijek ne poznajem grad. Izuzev O2 Arene gdje igramo utakmice i naših sala za treninge u Kudammu nisam mnogo toga vidio. Međutim, imam ovdje nekoliko prijatelja iz Bosne i oni će mi pomoći da se brzo udomaćim.”, rekao je Bajramović u intervjuu za oficijelnu stranicu kluba.

“Košarka koja se igra ovdje drugačija je od one koju sam igrao u Turskoj ili ukrajini. Igra je dosta brža, ali na kraju krajeva košarka je košarka. Sve se svodi na to da moraš biti bolji od protivnika da bi pobijedio.”, komentarisao je naš internacionalac. “Ja se još uvijek trudim da što bolje shvatim igru koju igra Alba i da se uklopim. Siguran sam da će se moje partije popravljati kako vrijeme bude odmicalo.”

U ostalim utakmicama vodeći NY Phantoms, savladali su direktnog konkurenta za vrh tabele, Artland Dragonse rezultatom 94:86. Davljenik Ratiopharm ni ovaj put nije uspio doći do pobjede, kao ni Lti 46ers pa su ove dvije ekipe ostale na začelju.

BBL, 5. kolo

Walter Tigers - ALBA 70:66
Ratiopharm - Dt.Bank SKY 82:95
Telekom B. - Hagen 82:59
TBB Trier - Goettingen 94:87
LTi 46ers - Bremerhaven 81:87
EWE Baskets - Duesseldorf 83:62
NY Phantoms - Art.Dragons 94:86
Pad.Baskets - EnBW L'burg 64:74

Na tabeli vode NY Phantoms sa omjerom 4:0, drugi je Artland (4:1), treći MBC (3:1)... Alba je na 9. mjestu sa omjerom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.