Prvi poraz Francuske, Srbija ispala
Italija je pobjedom izborila četvrtfinale

Rhodes 2009

Prvi poraz Francuske, Srbija ispala

Završena je grupna faza na EP za igrače do 20 godina. Italija je pobjedom u posljednjem kolu izborila četvrtfinale, dok je Srbija porazom od Crne Gore završila nastup na prvenstvu. Francuska je doživjela prvi poraz.

Francuska je pretrpjela prvi poraz na EP koji ih je koštao prvog mjesta u grupi. Španija, njihov direktni rival za jedinicu bila je bolja rezultatom 84:76. Prvo ime kod Španije bio je Xavier Rabaseda sa 23 poena, dok je kod Francuza najbolji bio Antoine Diot sa 15 poena.

Grčka je teže od očekivanog savladala Latviju rezultatom 77:71 i tako ih izbacila iz daljeg takmičenja. Bogris i Papanikolau su sa po 16 poena bili najbolji igrači pobjedničkog tima, dok je u poraženom timu Strelnieks sa 19 poena bio prvo ime.

Poraz Latvije najbolje je iskoristila Italija koja je u direktnom duelu savladala drugog rivala  i tako samo jednom pobjedom prošla u četvrtfinale. Italija je slavila sa 67:59, a prvo ime bio je Riccardo Truccolo sa 17 poena, dok je Rus Vladimir Ivlev bio odličan postigavši 23 poena i 13 skokova.

Hrvatska je na krilima odličnih Bogdanovića i Bilana koji su ubacili po 18 poena bila bolja od Turske rezultatom 75:62. Kod Turaka najbolji su bili Ozcan, Batuk i Karaman koji su ubacili po 11 poena.

Litvanija je pregazila Ukrajunu sa velikih 83:51, i tako ih poslala kući, a sebi priskrbila prvu poziciju. Jaskevicius je sa 19 poena bio najbolji igrač pobjedničke momčadi, dok je isto toliko poena ubacio i Tonchenko na drugoj strani.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Crna Gora je pobijedila Srbiju i tako jednog od favorita za medalju poslala kući već nakon grupne faze. Crnogorci su slavili rezultatom 73:70. Srbi su napravili odličan posao na najboljem crnogorskom igraču Šehoviću dopustivši mu samo 7 poena, ali su zaboravili na Vukčevića koji im je ubacio 18 poena i imao 13 skokova. Najbolji u redovima Srbije bio je Mitrović sa 18 ubačenih poena.

Rezultati:

Španija – Francuska 84:76
Grčka – Latvija 77:71
Italija – Rusija 67:59
Hrvatska – Turska 75:62
Litvanija – Ukrajina 83:51
Crna Gora – Srbija 73:70


Poredak:

Grupa E: Španija, Francuska i Grčka 4-1, Italija, Rusija i Latvija 1-4.
Grupa F: Litvanija 4-1, Hrvatska i Crna Gora 3-2, Turska i Ukrajina 2-3, Srbija 1-4.

Parovi četvrtfinala:

Španija – Turska
Litvanija – Italija
Francuska – Crna Gora
Hrvatska – Grčka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.