Prvi poraz Kraljeva: Sevilla nadigrala Real
Foto: EPA

Real nemoćan na Sanchez Pizjuanu

Prvi poraz Kraljeva: Sevilla nadigrala Real

Edmir Škorić

Real Madrid je na Sanchez Pizjuanu poražen od Seville s 3:2 u meču 11. kola španske Primere.

Real je u prvih 10 kola primio samo četiri gola, a Sevilla je gostima iz Madrida uspjela da zabije čak tri gola. 

Unai Emery je svojom postavkom iznenadio Kraljeve, Sevilla je odigrala sjajno i došla do pobjede iako je gubila s 1:0.

Real je bolje otvorio utakmicu, imao dobre šanse preko Ronalda i Nacha, da bi u 22. minuti Sergio Ramos sjajnim makazicama pogodio mrežu Seville, ali se i povrijedio, pa je zamijenjen u 32. minuti.

Andalužani su preko Cire Immobilea stigli do izjednačenja u 36. minuti. Italijanski napadač je pogodio nakon ubačaja iz kornera.

U nastavku dobra utakmica. Banega je u 49. minuti imao šansu za domaće, a Kroos dobro puca u 52. minuti. U 56. se okušao i Ronaldo, ali i on je bio neprecizan.

Evgen Konopljanka je u 61. minuti uposlio Evera Banegu, koji zabija za veliko slavlje domaćoh. Nizale su se šanse na obje strane, a u 74. minuti Fernando Llorente glavom zabija za 3:1. Uspjeli su gosti jedino da smanje na 3:2 preko Rodrigueza u zadnjim sekundama utakmice.

Real više nije imao odgovora, pa je upisao prvi poraz u sezoni i ostat će na tri boda od vodeće Barcelone, dok je Sevilla četvrtom pobjedom došla na 10. mjesto sa 15 bodova.

Primera, 11. kolo:

Sevilla - Real 3:2 (Immobile 36, Banega 61, Llorente 74/ Ramos 22, Rodriguez 93)

Potražite više informacija na temu La Liga:

        

         


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.