Prvi poraz Latvije
Španija je savladala Poljsku FOTO: FIBAEUROPE

«Eurobasket 2009» za košarkašice

Prvi poraz Latvije

Košarkašice Latvije doživjele su prvi poraz na «Eurobasketu 2009» kojem su domaćini. Latvijke su u meču drugog kola četvrtfinalne Grupe E izgubile od Slovačke sa 69:78.

Najefikasnija igračica susreta bila je Žirkova sa 24 poena, dok je u domaćem sastavu bolja od ostalih bila Jekabsone (20), prvi strijelac dosadašnjeg dijela EP-a.

Španija je upisala novi trijumf. Iako bez Amaye Valdemoro Španjolke su bez problema izašle na kraj sa Poljakinjama (67:55).

Dvocifren učinak u pobjedničkom timu imale su Montana (16), Aquilar (15) i Torrens (10), a na drugoj strani Leciejewska (15), Kobryn (14) i Bibrzycka (11).

U posljednjem meču Grupe E, Grčka je upisala prve bodove trijumfom nad Češkom, najvećim razočarenjem dosadašnjeg dijela EP-a.

Grupa E
Rezultati: Grčka - Češka 62:45, Španija - Poljska 67:55, Latvija - Slovačka 69:78.

Poredak
Španija 4-0, Latvija 3-1, Slovačka 3-1, Grčka 1-3, Poljska 1-3, Češka 0-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.