Prvi poraz mladih košarkaša

Evropsko prvenstvo B - divizije

Prvi poraz mladih košarkaša

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pet pobjeda pretpjela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu B-divizije za igrače do 18 godina u Sarajevu.

Mladi bh. košarkaši su u prvom kolu četvrtfinalne faze takmičenja poraženi od Poljske sa 59:62 (22:12, 13:19, 9:12, 15:19).

Naši mladi košarkaši puno bolje su otvorili susret i nakon 10 minuta igre imali su zadovoljavjući 10 poena prednosti (22:12). Međutim, drugu četvrtinu bolje su odigrali mladi košarkaši Poljske te su do poluvremena došli na zaostatak od 4 poena (35:31) i tada je bilo jasno da će o pobjedniku ovog susreta odlučivati jedna lopta.

Na našu veliku žalost ovaj put ta jedna lopta otišla je na stranu gostiju i nakon velike borbe i pet pobjeda juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine osjetila je gorčinu poraza. No, naši mladi košarkaši ne trebaju se puno osvrtati na ovu utakmicu jer još uvijek drže sve u svojim rukama i najvjerovatnije da ih još samo jedna pobjeda vodi u polufinale Evropskog prvenstva B – divizije.

U drugom kolu košarkaši BiH u četvrtak igraju protiv Švedske.

Evropsko prvenstvo B – divizije:
BiH – Poljska 59:62 (22:12, 13:19, 9:12, 15:19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.