Prvi poraz Slavka Petrovića na klupi Željezničara

Plavi poraženi na Pecari

Prvi poraz Slavka Petrovića na klupi Željezničara

Edmir Škorić

Široki Brijeg i Željezničar odmjerili su snage u derbiju 14. kola Premijer lige BiH, a domaćin je na kraju upisao minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Iako je Željo ušao odmorniji u ovaj meč, domaći tim je na kraju došao do nove pobjede, kojom je došao korak bliže klubovima koji se nalaze u Ligi za prvaka.

Želji je pripalo prvih pola sata igre, u kojem su gosti napravili nekoliko sjajnih šansi i bili su u tom trenutku znatno bliže postizanju gola.

Već u sedmoj minuti Stevanović centrira, a Križmanov udarac glavom zaustavlja prečka. Samo pet minuta kasnije, nova prečka za goste iz Sarajeva. Blagojević je izveo slobodnjak, Soldo je bio nemoćan, ali okvir gola je spasio domaće.

Dobra akcija Plavih u 22. minuti nakon prekida kojeg je izveo Stevanović, a na kraju je Križman bio neprecizan. Imao je i Lendrić jedan neprecizan pokušaj u 29. minuti, no rezultat se nije promijenio.

I onda je stigla kazna za sve te promašaje u 38. minuti. Iskusni Wagner je nakon ubačaja s desne strane glavom, u padu, loptu smjestio iza leđa Kjosevskog za slavlje domaćih.

U nastavku utakmice nije bilo previše šansi. Široki se orijentisao na kontre, dok je Željo jalovo pokušavao da dođe do gola. Najzanimljivije u drugom dijelu bilo je kada su se uključile prskalice na terenu za vrijeme jednog napada Širokog, te kada je Baraban isključen u redovima domaćeg tima.

U 83. minuti je Baraban zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton, ali ni igrača više u polju Plavi nisu uspjeli da iskoriste, pa se kući vraćaju poraženi i ostaju na 22 osvojena boda, dok Široki sada ima 19 bodova. Uz to, dodajmo da je ovo prvi poraz Slavka Petrovića na klupi Željezničara. U prethodnih 10 utakmica, ako računamo i Čelik, Slavko je na klupi Plavih upisao sedam pobjeda uz tri remija.

Debitovao je protiv Krupe (2:1) na Grbavici 10. septembra, a bio je trener Plavih i protiv Čelika u Zenicu, no zbog nesređenih papira, s tribina je vodio taj meč. 

Široki - Željezničar 1:0 (Wagner 38)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Soldo, Kožul, Pandža, Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Wagner, Menalo, Bralić, Marković.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Memija, Marković, Blagojević, Lendrić, Radinović, Križman, M. Stevanović.


NK Široki Brijeg - FK Željezničar 1:0 Wagner by goloviliga
Prskalice prekinule meč Širokog i Željezničara by goloviliga
NK Široki Brijeg - FK Željezničar - Prečka za... by goloviliga
Željezničar na Pecari zatresao prečku by goloviliga
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi