Prvi poraz Zvezde, Bilbao maksimalan

Eurocup

Prvi poraz Zvezde, Bilbao maksimalan

Teme:

U utakmicama četvrtog kola Eurocupa naši igrači nisu imali mnogo uspjeha. Poraženi su Crvena Zvezda i Benetton, klubovi za koje nastupaju naši igrači.

Oliver Stević je odigrao odličnu utakmicu u porazu Crvene Zvezde, Elmedin Kikanović je počeo utakmicu, ali je nakon šest minuta izašao i nije se vraćao na parket.

Crvena Zvezda je u okviru grupe L doživjela prvi poraz u drugom krugu Eurocupa od Turk Telekoma kojem je ovo prva pobjeda (76:78). Zvezda je loše počela utakmicu, nakon prvih deset minuta Turk Telekom je vodio sa 26:13, da bi onda Trifunovićev tim odbranom Bjelice i tricama Videnova stigao do velikog preokreta.

Crvena Zvezda je u jednom momentu imala i plus 16, ali se u posljednjih deset minuta igra Zvezde potpuno raspala. Tačno minutu prije kraja Turk je poravnao, a onda u posljednjoj minuti u seriji slobodnih bacanja Turci dobivaju utakmicu. Oliver Stević je sa 18 poena i 7 skokova bio najbolji kod Zvezde, Kikanović je upisao 2 poena, 3 skoka i jednu asistenciju, dok je Kešelj ostao bez poena. Demond Mallet je sa 25 poena bio najbolji kod Telekoma.

Aris je pobjedom nad Albom (80:67) zakomplikovao situaciju u grupi I i došao u priliku da izbori četvrtfinale, a u drugoj utakmici je Joventut opravdao ulogu favorita i slavio protiv Le Mansa (80:73).

U grupi J obje pobjede slavili su domaći timovi. Pamesa Valencia je slavila protiv Galatasaraya sa 98:95, dok je Hapoel u Jerusalemu bio bolji od Unicsa sa 82:73.

Nakon četiri kola jedina neporažena momčad je Bilbao Basket koji je bio bolji od Bamberga sa 76:66,dok je Benetton poražen na svom parketu od Panelliniosa (81:85). Jasmin Hukić je upisao dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.