Prvi set je gotov: Barca ponizila Sporting

Mečevi 25. kola La Lige

Prvi set je gotov: Barca ponizila Sporting

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Sporting Gijon (6:1) u okviru 25. kola španske La Lige.

Katalonci su odlično otvorili večerašnji meč i do prednosti su stigli već u devetoj minuti kada je sjajan gol glavom postigao Lionel Messi. Samo dvije minuta kasnije bilo je 2:0 za Barcu jer je loptu u svoju mrežu poslao Rodriguez nakon udarca Suareza.

Ipak, u 21. minuti Sporting je nakon dobre akcije uspio da smanji na 2:1, a u listu strijelaca upisao se Castro. No, šest minuta je bilo dovoljno Barci da dođe do trećeg gola koji je postigao Suarez iz fantastičnog voleja.

Na startu drugog poluvremena domaći su došli i do četvrtog gola. Paco Alcacer je na poluvremenu zamijenio Suareza, a već u četvrtoj minuti nastavka nakon asistencije Messija povisio je na 4:1.

U 65. minuti Neymar je pogodio za 5:1, a konačnih 6:1 postavio je Ivan Rakitić u samom finišu utakmice. Barcelona je trenutno prva sa 57 bodova ispred Reala koji večeras igra protiv Las Palmasa. Sporting Gijon je na 18. mjestu sa 17 bodova.

Ubjedljivu pobjedu večeras je na gostovanju ostvario Villarreal protiv Osasune sa 4:1. Dva gola za goste postigao je Borre, dok su po jedan dodali Soldado i Soriano. Jedini strijelac za Osasunu bio je Torres iz penala. Bh. fudbaler Kenan Kodro igrao je posljednjih desetak minuta.

La Liga, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelon - Sporting Gijon 5:1

Osasuna - Villarreal 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi