Prvi strijelac Bundeslige pauzira do kraja sezone

Mora na operaciju

Prvi strijelac Bundeslige pauzira do kraja sezone

Alexander Meier, vodeći strijelac Bundeslige i napadač Eintrachta, morat će pauzirati do kraja sezone.

Ovaj 32-godišnji fudbaler od početka sezone ima problema s koljenom, a nakon današnjeg pregleda u Baselu utvrđeno je da hitno mora na operaciju.

"Ovo je veliki gubitak za nas, nadali smo se da će nam njegov golgeterski učinak pomoći u završnici sezone, jer još imamo šanse za plasman u Evropsku ligu. No, što se može, sada mu svi želimo da se što prije oporavi", rekao je trener Eintrachta Thomas Schaaf.

Meier je u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva postigao čak 19 golova, a za njegove usluge interes su bili pokazali Tottenham i Fenerbahce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.