Prvi tim FK Željezničar bez milosti prema juniorima

Zanimljiva utakmica na Grbavici

Prvi tim FK Željezničar bez milosti prema juniorima

Danas je na terenu stadiona Grbavica odigran prijateljski duel u kojem su snage odmjerili prvi tim Željezničara i juniori sarajevskih "Plavih". Očekivano, pobjedu su slavili seniori - sa visokih 7:0.

Prvi tim Želje je od samog početka bio puno bolji, a prva prilika je viđena nakon par minuta igre kada je Zec izašao sam na golmana. Ipak, spetljao se, pa je ostalo 0:0.

Potom je Ramović pogodio stativu, a ubrzo nakon toga je Veselinović izašao sam pred gol, ali je loše šutirao.

Imao je prvi tim još dvije dobre situacije preko Veselinovića i Zajmovića, a onda je nakon 20-ak minuta igre neko od juniora igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa su seniori dobili penal.

Siguran sa bijele tačke za 1:0 bio je Ramović.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol prvog tima Želje. Zajmović je nakon pola sata igre sjajno pogodio za vrha kaznenog prostora za 2:0.

Na odmor se otišlo vodstvom prvog tima od 3:0 pošto je Veselinović nakon lijepe akcije matirao golmana juniora.

Na otvaranju drugog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, da bi prva prava prilika bila viđena kada je Mujezinović pogodio stativu.

Na 4:0 povisio je Ermin Zec lijepim golom. Iskusni ofanzivac Želje je snažno šutirao, pa golman juniora nije imao šanse.

Nedugo nakon toga Krpić je pogodio za 5:0, dok je šesti gol zabio Mujezinović.

Konačnih 7:0 postavio je jedan junior Željezničara koji je nespretnom reakcijom pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Treba dodati da je prvi tim Željezničara posljednjih 15-ak minuta igrao sa desetoricom jer je Ermin Zec napustio teren zbog povrede. Još uvijek nije jasno o kakvoj se tačno povredi radi.

Vidjelo se danas na Grbavici koliko je nadomaćan prvi tim Želje, ali treba istaći i da su juniori tek počeli sa pripremama.

Kada je u pitanju prvi tim, utakmicu su počeli sljedeći igrači: Erić, Bogičević, Osmanković, Stevanović, Pavić, Bojo, A. Zec, Ramović, Zajmović, Alispahić, Veselinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom dijelu je Osim izveo potpuno drugačiji sastav: Kjosevski, Sipović, Mujezinović, Sadiković, E. Zec, Krpić, Stanić, Hajdarević, A. Šehić, Subašić, Mehić.

Za juniore su počeli: Dervić, Bajramović, Šabić, Pavlak, Ahmić, Salanović, Alić, Mujić, Ramić, Karalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
jebi ga neko sa Celtikom,a neko sa juniorima!!!
14 1
vanja8
Boga mi se Željo raspucao...Kamešnici 10 komada,juniorima 7,fino,fino...
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi